Ontmoeting


De Toeristenkerk wil een plek worden waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Een plek voor opvang van kwetsbare inwoners van Gulpen-Wittem. Een huiskamerproject waar deze inwoners terecht kunnen voor ontmoeting, een praatje, gezelligheid en een maaltijd.

Ontmoeting betekent ook een ruimte voor mensen die met lotgenoten willen praten over verlies en rouw. Een gespreksgroep voor ouderen maar ook voor jongeren die te maken hebben met een ingrijpend verlies zoals overlijden en echtscheiding.

Ontmoeting tijdens het Repaircafé Heuvelland elke eerste zaterdag van de maand. Het Repaircafé wil spullen die gewoonlijk weggegooid worden repareren. Samen met  de vrijwilligers worden de kapotte spullen gerepareerd. Men leert op deze wijze zelf hoe e.e.a. in elkaar zit. Het Repaircafé wil mensen leren op een andere manier naar hun spullen te kijken. Het Repaircafé draagt bij aan een mentaliteits-verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar het Repaircafé is er bovenal voor de ontmoeting en de gezelligheid bij een kop koffie of thee !!